Badstuhytte

Startet av Molly, november 08, 2010, 13:37:22

Molly

Vi har en hytte på Sjusjøen og planlegger å sette opp en budstuhytte. Er det noen som har erfaring med en slik prosess og med folk som kan sette opp dette? Det er ikke vann og avløp der, men brønnvann til hyttevegg. Vi har innlagt strøm. Ville vært fint om det finnes noen løsning for enkel dusjmulighet i badstuhytten med vann fra vannbeholder varmet opp av budstuovn eller liknende.

Ser frem til gode tips !

Vibeckeh

hei !

Vi holder på med en badstuhytte i Etnedal. Vi har ikke strøm, vann eller avløp, derfor har vi kjøpt en Tylô badstu på 5 kvm med vedovn med vanntank og tappekran. Planen er å bruke det oppvarmede vannet i dusjen. Dusjkabinettet blir en del av et helt lukket system, og avløpsrøret går ned til en Vera rensetank. Blandebatteriet skal drives av solcelle.

Badstuhuset på 22,5 kvm er kjøpt av Elsola, som også kunne sette det opp for oss, men vi gjør hele jobben selv. Tylö badstuen er også et byggesett.

Mvh Vibecke
http://vibeckeshytteprosjekt.blogspot.com/

drsakke

Hvis du bygger en separat badstuhytte så er det ganske så unødvendig å kjøpe et ferdig badstusett (en slik rom i rom løsning?)

Skall du bygge i tømmer eller bindningsverk?
Tømmer er enklest, du trenger ikke å tenke på isolering og dampsperrer, annet en i tak. (tømmeret skall være av litt større dim, ikke "plankebygg")
bygger du i bindningsverk så skall du isolere  iaf 10cm og ha dampsperre i innervegger mot isolasjon (badstufolie-alubelagt papir)

Personlig syns jeg at hvis du ikke har inlagt vann så blir det å ordne dusj bare unødvendig ekstraarbeid, har du bare ordnet sluk/avrenning så er det like så enkelt å bruke øse og fat. Finnes mange løsninger å få varmt vann i badstu...

Her er eksempler på planløsning: første med separat "vaskerom" separat ovn for varmvann.
http://www.kontio.fi/fin/Hirsihuvilat-ja-saunat/Kaikki-huvilat/hirsisauna_Tuohinen-A.656.m306.i9394.html
http://www.finnlamelli.fi/saunamokit/aino
Her med alt i samme rom:
http://www.kontio.fi/fin/Hirsihuvilat-ja-saunat/Kaikki-huvilat/hirsisauna_Kipakka-5.656.m303.html
http://www.kontio.fi/fin/Hirsihuvilat-ja-saunat/Kaikki-huvilat/hirsihuvila_Mantyla-A.656.m436.html

Her har du ovner fra harvia, mange av de har mulighet for oppvarming av vann:
http://harvia.com/products?lang=en&gid=-12

Men hvis man er litt flere så blir det fort slutt på 25-40l (som er ganske vanlig volum på slike varmere) så kan det være greit med en separat kjele (som varmes en gang og da har du 80-100liter kokende vann som holder seg varmt til dagen etter):
http://harvia.com/products?lang=en&gid=-19

MVH
Sakke

drsakke

Så er det jo avfallsvannet, relativt reint, det er jo bare mindre mengder såpe i det, slik at jeg skulle bare laget en grop med pukk og grus og ledet vannet dit for naturlig filtrering. 
bygg ikke for lite hvis du har tenkt å bare ha et rom med allt i (greit å ha litt svingrom når man vasker seg. Dog er de løsningene med separat rom for vasking med vannkjelen i det rommet ganske fin, da kjelen avgir litt varme, men ikke for mye, så man ikke svettes mens man vasker seg og man trenger ikke heller fryse som man gjerne gjør på vintern utenfør det varme badsturommet......

MVH
Sakke


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod