Nye energikrav - 50kvm

Startet av ATL, desember 07, 2010, 14:36:24

ATL

Jeg skal snart igang med å bygge ny hytte, - på beskjedne 48 kvm.  Økonomien tilsier denne størrelsen. I tillegg til at jeg har sans for den lille hyttas kvaliteter.  "Less is more" som det heter...

Senere vil det vise seg om behovet for mere plass vil melde seg.  Og hva skjer da mht de nye energikravene?   

Som kjent er fritidsboliger under 50kvm unntatt fra de nye energikravene.  Men hvis jeg bygger på og f.eks utvider stua med 5 kvm, - hvilke regler gjelder da?  Må hele bygget oppgraderes og etterisoleres?  Eller er det bare nybygget som må ha økt isolasjon?    Eller er det slik at  utvidelsen kan bygges med samme veggtykkelse/isolasjon som det eksisterende?

Er det noen som kjenner til regelene for dette?  Mao, - hva skjer med isolasjonskravene når et eksisterende bygg - ved påbygg - bikker over 50kvm grensen ?

Atl

Tjatrik

Hei der
Det er kun det arealet som overskrider 50 m2 grensen, som da må isoleres ihnt nye energikrav :)

Tom R

Hei
Ble bare litt nyskjerrig. Hva er grunnen til at du ikke ønsker å følge disse nye reglene(jeg vet ikke hva de innebærer) bortsett fra økonomi. Skulle tro at det er greit med ei godt isolert hytte.

Tom

Kenneth S

Sitat fra: Tjatrik på desember 10, 2010, 13:23:35
Hei der
Det er kun det arealet som overskrider 50 m2 grensen, som da må isoleres ihnt nye energikrav :)

Det er faktisk opp til hver enkelt kommune å bestemme. Så er det rette byggesaksbehandleren så kan han kreve tilleggsisolering på eksisterende del.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no

ATL

Takk for svar, - Jeg satser på at det er slik Tjatrik skriver, at det er bare arealet over 50 kvm som må tilleggsisoleres.  Og at jeg ikke havner opp i situasjonen Kennet S beskriver, hvor en vrang saksbehandler bestemmer seg for at jeg må etterisolere hele hytta.  Jeg har forøvrig litt vansklig for å tro at en slik situasjon kan oppstå, - det lyder ganske så urimelig.

Til Tom R:  Grunnen til at jeg vil bygge med de gamle forskriftene er både pga økonomi og arkitektur.  Prisen på byggesettet på hytta  øker med godt over 100 000 hvis jeg går over 50kvm grensen.  Pga økte dimensjoner/materialkostnader i alle ledd.  Og klart det er bra med en godt isolert hytte, men hytta slik den har vært tidligere og slik den fortsatt er under 50kvm er mer enn god nok.  Det bekrefter alle eierne av tilsvarende hytter jeg har vært i kontakt med, og det er ganske mange.
Den andre årsaken er at hytta med de gamle dimensjonene var penere og mer harmonisk i designen.  Så selvom dette ikke er avgjørende er det nok en grunn til å holde meg under grensen. 

:)

Kenneth S

Det skal sies at tilbygget skal være av søknad med ansvarsrett hvis man må tilleggsisolere. Bygde på et hus ifjor som var søkbart, og måtte etterisolere eksisterende del. Det skulle uansett etterisoleres så der spilte det ingen rolle.
Kommunene har for mye makt og er for trangsynte etter min mening.
Har i ett år nå sittet i en byggekomite angående bygging av ny idrettsplass.
Her var det planlagt å flytte eksisterende klubbhus til den nye idrettsplassen.
Klubbhuset var på 350 m2 og oppført i 1994. Satt som representant for idretten og påpekte kravet om TEK07 vedr flytting av bygget. Da ble det stille gitt...
Men da kom kommunen med at det var opp til byggesaksavdelingen å gi disp angående dette. Heldigvis ble det nytt bygg tilslutt.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod