Hvilke Rør til strømmen skal man bruke?

Startet av Nilsk, februar 22, 2011, 08:43:05

Nilsk

Driver og skal legge opp strøm for skult annlegg i hytta slik at elektrikkeren kan bare tre dette senere den gang jeg skal ha strøm på hytta.
Så jeg lurer på skal jeg trekke 16 mm rør eller 20 mm rør?
Mange veggbokser skal jeg ha i en hytte på 58 m2?
Hvilke stikkontakter må ha egen kurs? hvor mange kurser er man nøtt for og ha?
Kjøpte hyttetomt-09 Ferdig Utv 2010
Skal være ferdig inne, til påsken 2012.

moby666

Vanligst å bruk 16mm rør, hvis det er til 16 ampere kurser eller mindre.
Du bør vurdere å bruke ferdig trukket rør. Sparer masse tid på dette.

Tegn opp for deg selv hvor du vil ha stikkkontaker, så finner du ut hvor mange det blir. Ta godt i!

Hyttami

Hiver meg på denne tråden. Skal gjøre det samme, og planlegger å gjøre det uten utlekting mellom isolasjon/plast og panel. Er det ok å legge ledningsrør på innsiden av plast og tape gjennomføringshullene i plasten?

moby666

Jeg ville mest mulig prøvd å unngå å bryte fuktsperren. Er litt redd for tape kanskje løsner etterhvert. Du vil vel også få problemer med boksene når det gjelder fuktsperren?
Hadde det vært meg hadde jeg prøvd å ikke ha så mange stikker i ytterveggen, eventuelt lagt dem du må ha utenpå veggen. Eller aller helst lektet ut :)

Nilsk

Man kan jo bruke mansjetter. I mitt tilfelle som har 48x098 som reisverk og 48x048 som innlekting så tørr jeg ikke legge plasten på 48x098 og lekte innafor, pga fukten det blir når hytta står kald deler av året og blir fyret opp en helg i blant. Derfor må fuktsperren på innsiden og elektrikkerrør innom, men da kan man bruke mansjetter, evt lage et kryss over boksen og snitte forsiktig og klemme plast inn på boksen. (Gjorde vi hos Veidekke for 10 år siden)
Kjøpte hyttetomt-09 Ferdig Utv 2010
Skal være ferdig inne, til påsken 2012.

Ole-Kristian

Nye regler fra 1 januar sier at man må ha minst 1 stikkontakt per 4 kvm gulvflate... ;) Det har blitt ganske strengt. Et tips er å sende hyttetegningene til et par elektrikere som tegner opp det du må ha. Man må jo ikke benytte seg av tilbudet de gir...  ::)
Tomt kjøpt på golsfjellet - Åsli. Begynner å bygge mars 2011.. Se vår blogg her:

http://hyttegolsfjellet.blogspot.com/


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod