hyttemarerittet

Startet av hakke peiling, oktober 22, 2011, 15:24:54

hakke peiling

kjøpte hytte i 2009,hytta ble annonsert var bygget i 1973. det ble annonsert at kjøkkenet trengte litt oppgradering. Da vi etter et års tid begynte med oppussing ble vi virkelig overasket,hele langveggen(7.5m)var full av råteskade ,det viste seg og være tømmersopp,råteborebiller ,ikke nokk med det var det ekskrementer av skadedyr i veggen,vi fant ut at vi måtte rive alle veggene,råte og ekskrementer i all isolasjon og ble båret ut i fulle søppelsekker(20). i mellomtiden fnt vi hyttebøker som viste at hytta ikke var fra 1973 ,men ble bygget i slutten av 50 tallet  og innviet i 1962,
Det ble skadesak,advokat mot selger osv osv..men det siste var det så mange risikomomenter at vi bestemte oss for å avslutte saken. Takstraport viser at hyta var skadet 60% av totalskade.
Høsten 2010 og helt frm til slutten av sept.har vi revet og revet,til slutt sto vi bare igenn med et bindeverk av bjelker,staver og takstoler.vi har nå startet renovering,var på kommunen og fikk disp for å kjøre 250m på barmark,det har gått i orden.Bruker ATV for å frakte materiale,så vi er nå igang.Vi hadde toppforsikring på hytta,kostnadene ble utregnet av takstmann til ca.80.000, vi fikk først bare 10.000,etter mye forhandlinger frem og tbake ,fikk vi 40.000,men skadene er mye meir omfattende. Et anbud var på reperasjoner  på 300.000 med materialet,anbud fra en annen firma ca.230.000. Vi har nå to snekkere som jobber  på prosjektet. Men det er mange ting vi ikke kan bli enige om.TTakstolene er laget,men ikke noe forsterkninger i konstruksjonen(ikke selvbærende takstoler)det er heller ikke lagt papp i åsene med klemlektere før isolasjon ble lagt nedi,hmmmm er vi helt på bærtur?

hakke peiling


hakke peiling

etter riving av åser og vegger ,svilla måtte fjernes og ny materiale erstater det som måtte rives,bislaget står igjenn.

Tverrdalen

Hvilket forsikringsselskap bruker dere, ettersom dere kun fikk utbetalt kr 40 000?Hvorfor betaler de ikke ut kr 80000, om skadene takseres til dette?
Antar at dere er blitt opplyst om retten til å klage på skadeoppgjøret?

hakke peiling

Vi bruker Sp.b.1 skade. Vi skal levere klage og får og snekkerne og dokumentere omfanget og kostnadene.Taksmann har regnet ut kvadratpris på materiale og arb.penger.Vi får ingenting på råteskade ,heller ikke skadedyr da de mente skaden hadde opstått før vi overtok hytta.Vi har kunn fått oppgjør  på følgeskade av vannlekasje fra tak. Selgeren sier i fra seg allt ansvar,selv om han murte oppen pipe på utsiden av hytta ..på råteskadet vegg(underlig) bare par år før vi kjøpte hytta, noe måtte han ha visst,for han hadde faktisk reparert etter lekasje fra tak. Men vi er nå igang og selger for møte sin karma:)

hakke peiling

lektring av vindsperre

hakke peiling

det går stadig fremover

hakke peiling

Hyttemarerittet fortsetter,snekeren annonserte etter at alle sperrene var på plass at vi får kunn 2mtr.takhøyde,vi hadde i den gamle hytta 210,dette blir vell og foringe takst og videresalg. i gamle dager var det ikke uvanlig,men norsk standard er vell220+, taket er lagt og game over:(
Takstolene ble bygget og etter at de var satt opp er de ikke forsterket,vi har kunn et stort rom,hvor bredden er 5.5 mtr,så takstolene må vell egntlig være sjølbærende(ingen bærevegg )  vinduene er kommet helt opp under tak da det mangler 12-20cm.legger v bilde, e litt oppgitt noja, snekkerne må jo ha så pass kometanse at de kan bruke sunn fornuft,de har gått etter dørhøyda,de burde ha spurt oss korsn høyde vi ønsket vinduene. jeg har ikke anledning å være til stede på fjellet hverdag. synes at jeg har vært quiet lenge.Skal opp i dag og levere liste over hva vi vill ha rettet opp.har holdt tilbake 50% av oppgjøret(heldigvis)

hakke peiling

Tror ikke det er for sent og forsterke takstolene,slik de er nå tror jeg at jeg må sitte på taket i helle vinter for å holde snytyngde unna,hva tror dere?

sirwinston

Jeg "hakke peiling" selv, men har bare lyst til å si at jeg føler med dere. Håper ting blir bra til slutt.

hakke peiling

Takk takk,kan trenge det :o

stighenning

Wow.. og det sier jeg virkelig
Absolutt med følelse.. Vi sitter å skal mulig kjøpe en hytte vi vet det er råte i...

Men det å kunne sjekke alle steder, er jo nesten umulig uten å rive av kledning på veggen.

Hvor mye kostet det å sette opp stenderverk etc ?

Og hvordan er resultatet idag blitt ?

Spendt...


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod