Ferdighytte vs arkitekt

Startet av Stauren, februar 09, 2012, 09:17:30

Stauren

Solrik tomt er kjøpt på toppen av Brokke i Setesdalen, så nå må vi finne noe passer oss. Vi har sett på Eiken 1210, Eikås Frafjell, BlinkHus LindnesFjell + flere i samme stilen. Alle kan jo tilpasses med en del endringer uten de store prispåslagene. Men, vi føler likevel vi vil måtte ingå kompromisser. Spesielt på hems-løsningene. Skulle gjerne hatt litt mer takhøyde der.Er det noen som har regnet på det økonomiske ved å få en arkitekt til å tegne drømmehytta? Blir det mye dyrere enn å velge pakkeløsninger?

DagH

Hei,
Jeg vurderte aldri ferdighytter da utgangspunktet var å bygge på eksisterende. Men det endte opp med å måtte rive og sette opp helt nytt. Jeg valgte en lokal arkitekt på anbefaling fra grunneiere og lokale byggmestere. Fikk tegnet akkurat som vi ville ha det og fikk priset av lokal byggmester som pre-produserte hytta i moduler og plassbygde tak, bæring, hjørnekasser, satte inn vinduer etc.
Valgte en løsning hvor hytta ble gjort helt ferdig utvendig og alt innvendig gjøres selv eller ved kjøp av hjelp på timer. Erfaringen er at timepriser er lavere en i byer og større pressområder. Tar over hytta denne helgen , så til lørdag blir det å brette opp ermene å sette igang innvendig!

Hilsen
DagH

Heffalompen

Vi gikk til 2-3 firma og fikk noen som tegnet fra bunn av og andre som ahdde ferdig hytter, som vi kunne gjøre små endringer på.
Ente opp emd en hytte fra Bjerkriem Trelast (Blink Hus), de tegnet en hytte i henhold til de kriteriene vi hadde for en hytte, samt de måtte ta hensynn til kommunale vedtekter for hva som var tillat på vårt hyttefelt.
Du trenegr absolutt i ta kontakt med en arkitekt for å kunne få hytten tegnet slik du vil ha den, alle store og seriøse hus og hytteleverandører tegner og bygger slik du vil ha det.

Lykke til med hytte prosjektet.

yevensen

Hør med Olav Berg, han har satt opp mange hytter på Brokke. Hadde en prat med ham angående en mindere jobb, og da sa han at han både kunne tegne og sette opp hytte, eller så satte han også opp byggesett/precut fra hytteprodusenter. http://bergsam.no/tommermester

mga

Jeg er i akkurat samme situasjon som Stauren (har kjøpt tomt i et annet felt på Brokke) og tok etter tipset fra yevensen kontakt med Olav Berg. Har ikke mottatt tilbud fra han enda, men han sier hvert fall at hans erfaring er at han kan bygge tilsvarende egentegnede hytter for samme pris som det vil være å kjøpe byggesett+oppføring.  Da vil en jo få det beste fra to verdener  :)

Han virker hvert fall foreløpig å være en veldig ok samarbeidspartner!
Mvh Morten

Vårt hytteprosjekt på Brokke; http://furestoyl.blogspot.com

Marianne

Er litt i samme situasjon selv. Hadde egentlig bestemt meg for en Saltdalshytte, men virker ikke som det er så mange snekkere som er interessert i å sette opp byggesett. Flere jeg har snakket med som mener de kan være konkurransedyktige på pris ved å sette opp hyttet fra grunnen av. Så ser faktisk ut som jeg ender med å tegne en egen hytte og få en lokal byggmester til å sette den opp.

DagH

Ved bruk av arkitekt får man tegnet slik man vil ha det. Endriger på ferdighytter/byggesett koster kanskje en del?

\DagH


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod