Solar Venti- erfaringer?

Startet av ay, mars 01, 2012, 19:35:55

ay

Hei dere,
jeg driver med et hytteprosjekt og vurderer å sette inn en Solar Venti SV7
Min ide er at da blir en kvitt fukt i de periodene en ikke er på hytta med de fordelene dette har. Har og forstått at det er noe suplement på varmen også, samtidig som luftkvaliteten generellt forbedres.
Er det noen åpenbare ulemper? Lyd?
Er det noen som vil dele noe erfaringer  ang. dette?
På forhånd takk!

Hilsen
AY

erstokke

Har ikke erfaringer med dette selv. Men jeg antar at varmebidraget er minimalt. Poenget er vel at lufta blir litte grann varmere slik at den tar opp fuktighet.

Stardustsilver

Jeg har en SV14 på hytta, denne har sol fra ca kl 11 om formiddagen til sola går ned. Varmebidraget på SV14 er veldig bra. På solrike dager fungerer denne fint som hyttas varmovn. Når det gjelder støy så er det jo ei vifte som går, men på Sv14 så kan man regulere viftehastighet og temperatur. Er veldig fornøyd med denne, så har du veggplass og en bra solvegg, så gå for en større versjon enn Sv7. Har også montert en Sv3 på veggen til utedoen som også er isolert, denne kan man ikke regulere viftehastigheten på og den gir heller ikke like høy temperatur på innblåst luft, men den skaffer plussgrader og et tørt rom med friskluft til utedoen også.
Et tips ved montering er å la ventilen komme nærmest gulvet, og ikke monter for høyt på veggen, så du får skygge fra takutspringet, hele panelet må få sol når solen er der :-)
Værstasjon på hytta: www.weather-skottasen.com
Værstasjon hjemme: www.weather-lillehammer.com

ay

Takk for informativt og nyttig svar.
AY


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod