Har kjøpt sjøhyttetomt - trenger tips til hyttemodell

Startet av snoopy, mars 08, 2012, 13:58:41

snoopy

Tomta er opparbeidet, klar til å støype såle. Det er plass til ca 12x10 m hytte. Opparbeidet område er helt flat. Eneste begrensning i reguleringsplanen er maks 110 m2 BYA. (BYA=bebygd areal)

På bakkenivå er det strålende sjøutsikt mot sørvest. Kommer man en etasje opp er det utsikt mot sørvest og i tillegg mot nordvest, som er verdt å utnytte. Vi har 4 barn (2 av dem er undommer nå) og venner som gjerne blir med på hyttetur, så det må være noen sengeplasser.

Vi ønsker en moderne stil, med mye glass, gjerne fra gulv til tak. Det er ingen innsyn til tomta som vi trenger å ta hensyn til. Iallefall ikke fra sidene med utsikt.

Nå har vi lett etter egnet hyttemodell noen uker uten å egentlig finne drømmehytta vår. Derfor ønsker vi tips. Kanskje er det en arkitekttegnet hytte vi trenger. Budsjettet er ikke ubegrenset, men en brukbar hytte skal vi nok klare å finansiere.

DagH

Jeg har ingen erfaring med sjøhytte, men holder på med arkitekttegnet hytte på fjellet. Det kostet mindre en jeg trodde med arkitekt og er godtfornøyd med resultatet. Hva med å tegne noen grove skisser og sjekke med noen arkitekter hva det vil koste? Husk på ungdommen! Hvis de skal være med må det være plass til venner også :)

Itzy

Vi har også bygget en hytte i fjellet. For oss var det viktigste å få en hytte som tok inn mye lys og som hadde minst to overbygde sitteplasser. En for morgensolen og en for kveldssolen. Vi hadde kriterie at rommene på loftet skulle være store og gode - fordi her skal ungdommene få fritt spillerom. Nede ville jeg ha vinduer med utsikt til alle deler av dalen og fjellheimen. Derfor tegnet jeg disse inn - inklusiv et hjørnevindu i stuen. Så ville vi ha soverommene på skyggeside og plass til snurredassen under hytten. Sistnevnte rom måtte derfor plasseres der det var mest høyde under hytta.

Vi ønsket bod ute med mulighet for å gå tørrskodd på vinteren. Derfor tegnet arkitekten denne i enden på hytten og lot taket gå over. Slik ble loftet større.

Vår står på peler - da får vi mye luft under og det tørker godt. Terassen rundt tre av sidene.

Dette ble den billigste løsningen. Egentegnet hytte - lokale snekkere. Alt materiell kjøpt på lokalt Monter. Vi er kjempefornøyde.  :)

sirwinston

Jeg elsker de moderne rorbuløsningene og hadde selvsagt valgt det om jeg hadde en sjøtomt. De er kanskje litt for små for deres behov(de fleste har grunnflate på ca 50m2), men det kan vel en god arkitekt tegne til dere. Rorbuene har stort sett utsikt fremover. Hvis du går på www.saltdalshytta.no og leter litt så finner du et greit eksempel. De bruker flash på nettsiden, så jeg får ikke til å linke.

En annen fin løsning om terrenget innbyr til det er sjøhus/kapteinhus. De er også flotte.


Bidda


snoopy

Takk for gode svar. Norske Hus hadde virkelig noen flotte hytter. De hadde jeg ikke sett før.

Bidda

Går du gjennom lenkesamlingen så finner du de fleste som leverer i Norge:
http://www.byggehytte.no/index.php?page=9
I tilegg så les litt om erfaringer hyttebuggere har om de forskjellige her på forumet.

PS ser at både Drømmehytten og Norske Hus mangler på listen, noen som ser noen flere?

fisken


Eikås Morten

Heisann.

Jeg jobber som selger hos Eikås hytter og hus AS. Vi har en ny serie sjøhytter som du kan se på vår hjemmeside www.eikas.no, vi har også en helt nyutviklet sjøhytte som enda ikke er publisert men ta gjerne kontakt på morten@eikas.no og jeg kan sende deg tegninger. Den har spennende løsning.

ylvapia

Heisann
Vi er rimelig ferske i dette forumet, men har nå endelig fått laget en mini-blogg hvor vi legger ut litt om vår hytte:-)
Det høres ut om som dere er i ganske lik situasjon som oss og har mye av de samme ønskene.

Her er link til vår blogg: http://familienevenrud.blogspot.co.uk/

V tok utgangspunkt i Vikinghytter sin Blåtann-serie. Vi likte Sommer 1020, og har laget vår egen planløsning som Vikinghytter har hjulpet oss med. Den produseres på fabrikk og kommer i elementer.

fransine

nå har jeg ingen erfaring med hyttekjøp med drømmehytta mi ved sjøen er panorana11 fra ranahytta. ser ut som et naust men med masse vinder den ene veien. 50kvm i grunnflate og to etasjer-3 soverrom og en egen "stue" til ungene oppe :D 


knholenPowered by SMFPacks Ads Manager Mod