ByggeHytte har vært hacket

Startet av administrator, mars 13, 2012, 13:58:36

administrator

ByggeHytte.no og ByggeBolig.no ble utsatt for et angrep torsdag den 8. mars klokken 19.46.

Angrepet var en såkalt "defacement hack", hvor inntrengeren byttet ut forsiden med tekst, bilder og musikk som skulle vise at vedkommende hadde "overtatt" nettstedet.

Dette kan sammenlignes med tagging/uønsket grafitti. Vi fjernet "den hackede forsiden" i løpet av kvelden, men det tok fem dager før vi fikk ByggeHytte.no tilbake i full drift. Takket være bedre backuprutiner var ByggeBolig.no online igjen i løpet av få minutter etter angrepet.

Heldigvis ble ikke noe innhold slettet utover (muligens) enkelte innlegg som ble opprettet rett før angrepet fant sted.

Vi har tettet sikkerhetshullet hackeren benyttet.


Vi beklager at dette inntraff, og at sikkerheten og backuprutinene ikke var bra nok. Vi tar dette svært alvorlig, og hendelsen har vært en vekker for oss. Fremover vil vi prioritere sikkerhet og videreutvikling av ByggeHytte høyere. Dette innebærer først og fremst at vi snarest vil flytte ByggeHytte til en ny server hvor vi har bedre kontroll og oversikt over sikkerhet, kapasitet og backup.

Igjen - vi beklager det inntrufne. Håper at nedetiden ble benyttet til noe hyggelig.
Mvh
Administratoren på ByggeHytte.no

Bidda

Takker for insatsen, bra at den oppe igjen.

.....men ærlig talt så er det vel ikke større aktivtet her enn at dere har vurdert det dithen at noen flere kategorier på Byggebolig.no ville ha dekket behovet. Er mye som er felles også med felles krav i TEK10 osv.  ???

ByggeBoligLAB

Dette stemmer bra Bidda!

Vi må ta en ting av gangen men dette står desidert på listen over "things to consider".Vi kommer tilbake om dette!

En liten update på en annen front: byggebolig.no - her er Webhuset nede. Utvikling kan følges her: http://www.facebook.com/Webhuset

Mvh,

Vaktmester på Byggebolig.no/Byggehytte.no

ByggeBoligLAB

Siste nytt: Webhuset er utsatt for DoS angrep... Ikke bare ByggeBolig/-hytte som sliter om dagen - men vi tar smellen i begge tilfeller.

I mellomtiden er serveren til Byggehytte i Danmark - deilig å være norsk i ......


sirwinston

Sitat fra: Bidda på mars 13, 2012, 19:24:07
Takker for insatsen, bra at den oppe igjen.

.....men ærlig talt så er det vel ikke større aktivtet her enn at dere har vurdert det dithen at noen flere kategorier på Byggebolig.no ville ha dekket behovet. Er mye som er felles også med felles krav i TEK10 osv.  ???

Helt enig. Jeg skulle ønske dette var et underforum på byggebolig.no - der finnes det svært mange kunnskapsrike debattanter som kunne svart på spørsmål vi stiller her inne(f.eks. angående elektrisk, rør, varme, o.l.). Jeg har selv dobbeltpostet på begge plasser flere ganger for å få svar.

Men dette har vel med reklameinntekter å gjøre, regner jeg med.

ByggeBoligLAB

Støtter dere begge. Det er noen utfordringer - kun praktiske - mtp brukere med samme nick etc.Powered by SMFPacks Ads Manager Mod