Tips til visning

Startet av vestlending83, mars 19, 2012, 08:43:24

vestlending83

vi skal og se på en sjøhytte, 5-6 meter fra sjøen, værhardt.

Hytten er fra 50-60 tall tipper jeg. Ikke strøm og vann.

Hva bør en se etter?

Vi dro innom for å titte litt på egenhånd og noen bord er råtne og må byttes. Det er liggende kledning på hytten. Dette var hovedsakelig de nederste bordene og noen stående "hjørnebord". Hvor lett er dette å skifte selv uten å være over gjennomsnittet handy?

Kom gjerne med andre tips

Blikktak

Oppkomme

takvann


Bidda

Ta en tur på taket og se etter sprekker rundt pipe og beslag, bruk skrutrekker om så er og kjenn etter om det er mykt (råte) i takbordene.
Ta med lommelykt og sjekk krypkjeller (?) for fukt.
Sjekk svikt i gulvet og om den heller mye ut fra pipa (for den står som regel fast).
Spør om du kan ta av et eller 2 kledningsbord for å få tilgang til bunnsvill, er den råtten så har du et helt annet kostnadsbilde. Bare kledningen klarer du fint å skifte selv, masse tips på nettsidene til Maxbo, Monter, Byggmakker osv.
Sjekk med skrutrekker vinduskarmer, åpne alle vinduer for å se på karmer.
Se etter fuktskader/sjolder etter eventuell taklekasjer.
Se etter møkk fra mus/skadedyr.
Spør om maur.

......for å nevne noe.

vestlending83

Takk for råd Bidda.

Vet ikke om vi får tilgang til bunnsvill... ser ut til at kledningen er byttet på tre av veggene. de mest værharde. den siste, leveggen har noen dårlige bord. blandt annet det nederste bordet hvor man kan knekke av treverk...


pipen er frittstående. den står ca 30 cm fra hyttens endevegg... lekkasjen måtte da være i gjennomslaget for ovnsrøret som går horisontalt gjennom veggen. burde vel kanskje spørre om de har hatt besøk av feier de siste år.

en annnen ting jeg kom på. hytten ligger innenfor 100 m sone og i lnf-natur. vi vet at det kreves noe søking for å bygge på, slik det er nå har de et "dorom" i naustet hvor det står en campa potti do. strengt tatt er vel ikke dette riktig bruk av nøst? kan dette bli slått ned på? dersom man  ønsker å forbedre dette dohjørnet og sette inn en cindarella vil man jo få en luftepipe som er veldig avslørende. (det er ikke plass til toalett inne i hytten slik det er nå)


Bidda

Går du inn på kommunens nettside og søker på arealplan eller reguleringsplan så får du opp hva de tillater innen strandsonen. Antakelig kan du ha maks 80m2 BRA som mange kommuner har som øvre grense.

vestlending83

ok, så når denne hytten er 45 m2 så kan den bygges på noe? skal lete på nett og ringe kommunen


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod