Opplødd steinmur/støttemur siger ut over naboens tomt

Startet av Skalle Per, juli 02, 2008, 08:18:57

Skalle Per

Hei

Har en opplødd steinmur/støttemur mot naboen som gjennom årene har begynt sige ut, og inn på hans tomt. Dette pga at hans tomt er dårlig drenert og har stort vanntilsig med mye overflatevann ved mye nedbør. Dette gjør at underlaget for muren svikter og noe stein har falt ned på hans side.På min side er det fylt med drenerende masse og jord, men tyngden av dette og sviktende underlag, pga hans manglende/dårlige drenering fører til ovennevnte problem.

Naboen hevder at det er jeg som er ansvarlig siden det er min mur, og at steinen faller inn mot ham. Han vil derfor at jeg skal fjerne steinmuren og støpe opp skikkelig murvegg. dvs at dette skal jeg bekoste selv om årsaken slik jeg ser det, ligger på hans tomt.

Hvordan bør jeg angripe dette videre?

Hans

Du er vel ikke den første som krangler med naboen om et gjerde, men her tror jeg du har en dårlig sak. For det du egentlig sier er at det er naboens ansvar å anlegge nødvendig drenering for at du skal få ha det gjerdet du ønsker. Hadde jeg vært nabo ville jeg i alle fall ikke så mye som vurdert å ta den kostnaden. Det måtte i så fall være av helt andre grunner at jeg gjorde noe med dreneringen.

Men, det kan jo hende at du kan tilby deg å ordne opp i dreneringsproblemet for å få ha den muren du så gjerne ønsker, og er naboen grei så aksepterer han at du får drive litt anleggsvirksomhet på tomta hans så fremt det blir ordnet opp i til slutt.
Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod