oktober 04, 2023, 03:40:03


Nyeste innlegg

Sider 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
31
Elektro & Belysning / Sv: Stille inn 4g antenne
Siste innlegg av etsvends - august 14, 2023, 09:20:12
Kanskje man kan ringe kundeservice? De bør jo ha tilgang til et slikt system eller at man får snakke med en montør som kan gi deg rettningen? Har lurt litt på det samme selv, men ikke kommet så langt at jeg har sjekket noe mer.
32
Elektro & Belysning / Sv: Stille inn 4g antenne
Siste innlegg av henrik242 - august 14, 2023, 07:59:01
https://finnsenderen.no/ funker ikke lengre for å finne retning. Finnes det noen alternativer?
33
Bad, Våtrom og Rørlegger / Sv: Bør vi gå fra Separett til...
Siste innlegg av vestlending83 - august 10, 2023, 16:24:15
Takk for svar.

Ser at det er ulemper med det meste. Jeg var innom forhandler i dag og så på snurredo. Ser at det dukker opp en del på finn så blir nok noe brukt. Ser for meg at grunnet vanskelig tilkomst blir det mest aktuelt med faste kammer som gjør at jeg slipper unna med litt mindre plass rundt luken.

1. Forhandler reklamerte litt for en dostol med seperasjon. Er dette nødvendig? Vi har strøm om vil ha varmekabel. Dersom vi ser for oss at vi har mye bruk, vil seperasjon hvor urin går en annen plass gi mindre luktproblemer?


Har tidligere vurdert forbrenningstoalett, men hører at det er en del brukerfeil av gjester der og samt at den må på service/repareres med jevne mellomrom. Snurredass er analogt ...
34
Bad, Våtrom og Rørlegger / Sv: Bør vi gå fra Separett til...
Siste innlegg av Jutulhaugen - august 08, 2023, 19:24:14
Med såpass mye bruk, kommer du fort til å få et kapasitetsproblem med snurredass. Løse "bøtter" er en mulighet, men mye styr med kompostering/lagring.

Har du vurdert Cinderella (forbrenning)? Evt på gass hvis du ikke har strøm. Kjenner til flere som er godt fornøyd med Cinderella.
Selv har jeg Jets, men har brukt hytte tidligere mange år med snurredass.

Ved valg av slike hyttetoalett er det mest et spørsmål om hvilke ulemper en ønsker å ha, det blir ikke helt som hjemme uansett løsning.
35
Bad, Våtrom og Rørlegger / Bør vi gå fra Separett til snu...
Siste innlegg av vestlending83 - august 08, 2023, 13:16:13
Hei

Har i dag separett på hytta. Erfaringen er at det er mye styr, dunken må byttes en gang i uken når vi er 4 stk der. Gjester gjør ofte feil selv etter instruks og det blir opprydding som er utrivelig. Vi er mye på hytta ( familie på 4 ca 60 netter i året + en del gjester).

Nå pønsker vi på en liten utvidelse av bad/dorom og vurderer da ordinær snurredass. Men vi har et par utfordringer.

1. Det er ikke mer enn akkurat nok høyde under drageren i gulv og til bakken. Beholderen må bygges inn og blir vanskelig tilgjengelig etterpå. Ser for meg å lage til en løsning som gjør at jeg kommer til luke, men blir trangt her og. Bakken hvor dunken skal stå er noe våt, men utfra bilder jeg ser av kammeret er kanten på luken ca 10 cm opp fra bakken. Så tviler på at det kan komme vann inn.

2. Dunken blir stående innbygd nærme et område vi benytter mye utendørs, vil dunken i seg selv avgi noe lukt? Ser for meg at slange med avrenning kan kobles rett på avløp fra hytten.

3. fallet fra dosete og ned i beholder blir ikke det lengste, kun høyde av dosetet + ca 20-25 cm til toppen av beholder. De snurredassene jeg har besøkt har hatt langt fall og dermed god avstand til avfallet.


Dere som har erfaring med snurredo, har dere noen tanker eller innvendinger til det jeg skisserer her?
36
Bad, Våtrom og Rørlegger / Sv: Mini våtrom
Siste innlegg av StefanPal - august 01, 2023, 09:18:48
Jeg har plassert pumpe, akkumulator tank og filter under oppvaskbenken.
Har hatt det slik i 5 år uten noen problemer.
Jeg ser at det kan bli litt kondens på pumpen når det er varmt og vannet er kalt.
Ellers plasserer jeg bare et håndkle under når filter skal byttes og systemet tømmes før vinteren
37
Bad, Våtrom og Rørlegger / Mini våtrom
Siste innlegg av glamsland - juli 29, 2023, 06:49:13
Hei.
Jeg vurderer å oppgradere vannsystemet mitt til noe mer fast nå etter at jeg har bygget på hytta og laget et nytt baderom. Har ikke hatt noe eget rom for det gamle tank og pumpesystemet, men tenker nå å lage et lite kar(ca 80x100cm/5cm høyde, med sluk i gulvet, til å ha vannpumpe med trykktank. Der blir også drenering/avtpping for vinterbruk. Blir da varmekabel i sugeslangen. Ingen vanntank lengre.

Dette karet blir da kledd med feks våtromsplater,  ca 90 høyde, slik at det blir som et lite plasbygd skap i enden av en liten bod.

Bli et komakt lite rom med plass nok til det som kanskje har mest tjangs til å forhåpentlig ikke begyne å lekke.. tenker også a vannfilter på sugesiden, så da er det jo også greit med vanntett gulv ved filterskifte.

Har dere noen løsninger på hva dere har gjort i rom med vannsystemer? Blir det stadig vannsøl, eller holder det seg tørt?

Runar
38
Elektro & Belysning / Sv: Sikker montering MPPT
Siste innlegg av Zappa - juli 25, 2023, 19:14:18
Takk innspillene. Jeg endte opp med å lage en gipsplate som jeg tapet i kantene og satte MPPT på denne. Det fungerte veldig bra. Jeg ser at Sunwind monterer sine pakker på en vannfast finérplate og tenker at gips må være et par hakk sikrere.
39
Elektro & Belysning / Sv: Sikker montering MPPT
Siste innlegg av StefanPal - juli 24, 2023, 15:15:38
Man kan ju og bruke en brannplåt som brukes på gulv foran peis. Men det spørs om plåt og strøm er en god kombinasjon.
40
Elektro & Belysning / Sv: Sikker montering MPPT
Siste innlegg av StefanPal - juli 24, 2023, 08:28:21
Jeg brukte en gipsplate som dekket heke veggen.
Så monterte jeg alt av elektronikk på den veggen.
Men alle batterier og elektronikk er plassert i et uthus 10m fra huset
Sider 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Powered by SMFPacks Ads Manager Mod